Echte Kunstenaars zijn voortdurend in ontwikkeling.Ooit ben ik begonnen met tekeningen in oost-indische inkt, figuratief.
Alles is verkocht op de 1e tekening na, die blijft van mijzelf.

Daarna heb ik mij verdiept in schilderen met acrylverf in kleur.
De 1e was een mix van inkt en acryl. Ook die blijft in eigen bezit.
Het waren figuratieve, ietwat surrealistische schilderijen, geheel met acrylverf op doek.

De volgende stap werd schilderen met olieverf. Daar kwamen veel portretten uit voort, ook regelmatig in opdracht. Naast de portretten maakte ik landschappen en in opdracht een drieluik van een boerderij.

Op aanraden van een bevriende Franse kunstenares meegedaan aan een internationale tentoonstelling te Le Puy in Frankrijk waar er van over de hele wereld kunstenaars aan mee deden. 

Toen verder, de uitdaging om een serie te maken, die je dwingt om niet verder te kijken dan datgene waar je mee bezig bent en dat zoveel als mogelijk is uit te diepen.

Dat resulteerde in een prachtige serie olieverfschilderijen van ongeveer 40 stuks met diverse afmetingen van 10 x 10 cm. tot 2 x 2 mtr., getiteld; “See my mind in kaleidoscope”. Ook daarvan zijn er veel bij particulieren terecht gekomen + een kaleidoscope schilderij in opdracht voor een bedrijf in verband met een jubileum.


In de tussentijd gingen mijn gedachten verder om 3 dimensionaal werk te willen gaan maken, maar hoe en met welke materie? Ik zocht naar iets wat nog niet eerder gedaan was, zoals waarschijnlijk veel kunstenaars doen. Zo kwam ik na een verdwaalde workshop van glas snijden, solderen etc. waar alleen "plat" werk behandeld werd na ongeveer 1 jaar overdenken met het idee dat als ik glas aan elkaar kan solderen ik dan alles kan maken wat ik wil, dus ook 3 dimensionaal.

Dat was een pittig leerproces voor mijzelf, ook omdat wat ik in mijn gedachten had er geen voorbeelden van waren en dus zelf moest ontdekken wat de kracht van glas kan zijn. Het is een geweldige ontdekking geworden wat er allemaal mee kan!

Maar het schilderen moest ook blijven. Dus daar gingen mijn gedachten ook door. Zo begon zich er een nieuw idee te vormen: Schilderijen in lijnen.

Zoals er het Pointillisme is, zo is er nu het Linialisme.

Ook daarin gebeurt er weer zoveel, die interactie met kleuren! Ieder schilderij is weer een nieuw avontuur met spanning om het effect van kleuren in lijnen te ontdekken. Elk abstract/figuratief werk is zeer zorgvuldig en gecomponeerd opgebouwd, iedere lijn is overdacht. En deze serie is nog niet ten einde.Tot zover.......
SERVICE
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
DEMI-JOUR
Algemeen
CV
Werk overzicht
Exposities
CONTACT
Contactgegevens